Quantcast
Channel: Lifehacks
Viewing all articles
Browse latest Browse all 874

איך לשמר מערכת יחסים: 6 התנהגויות הרסניות שיכולות להרוס את היחסים שלכם

$
0
0

איך לשמר מערכת יחסים: 6 התנהגויות הרסניות שיכולות להרוס את היחסים שלכם

מונוגמיה בטבע יש חיה כזה? אז כן, בעולם החי מתנהלים קשרים זוגיים עם פרטנר יחיד ובלעדי. אפשר לשער כי 85% מסוגי העופות השונים ככל הנראה שומרים על קשר שכזה. אצל זוגות שימפנזה קיימת התנהגות זוגית הדדית, כזאת שכל אחד מאיתנו לא היה מתנגד לחוות, השימפנזים ידועים כמחזרים ברמה גבוה. חיזוריהם כוללים לא מעט ליטופים רכים, הכרת תודה, ארוחות רומנטיות ומחוות שונות של אהבה. בעולם של בני האדם נראה כי למרות שרבים מאיתנו מתארים את עצמם כ"מחויבים לקשר" או "מוכנים לקשר רציני" בכניסה למערכת יחסים, עם הזמן הכוונות הטובות מאבדות מצבען ונשחקות. הזמינות והנוחות עשויות להביא לנזק בלתי הפיך, רבים מאיתנו עושים טעויות הרסניות שלא ביודעין, תוך התעלמות מזיהוי וטיפול בהתנהגות שעלולה להזיק לשותפים שלנו, אלו שאנחנו כל כך אוהבים. במאמר זה, נבחן מערכות יחסים ארוכות טווח ונלמד יחד כיצד להימנע מטעויות הרסניות שיכולות להביא לסיום של מערכות יחסים.

איזון בין קבלה לנתינה

ה"עשה ואל תעשה" של מערכות היחסים מתחיל כאן, בגבול הדק שעובר בין קבלה לנתינה. מערכת יחסים תקינה מתבססת על מאזן כוחות תקין בין שני הצדדים, הכולל חלוקת אחריות ובניית קרקע יציבה לקבלת עזרה בכל עת. כאשר מאזן הכוחות התקין בקשר נשבר או נסדק, אנחנו עשויים להרגיש מעורערים, חסרי ביטחון וכעוסים כלפי השותף שלנו, דברים שבעתיד עשויים ליצור התנהגויות הרסניות נוספות אשר נשליך כלפי השותף. כדי למנוע מכדור השלג להמשיך ולהתגלגל עלינו לדאוג לאיזון קבוע בין קבלה לנתינה, לשאוף להעניק כמה שיותר לצד השני, מבלי לעבור את הקו האדום של הניצול. יחד עם זאת, חייבת לבוא הידברות עם הצד השני לשם מאמץ משותף של הענקה וקבלה הדדית.

יצירת סביבה בטוחה 

מה היא סביבה בטוחה? ולמה היא כל כך חשובה למערכת יחסים בריאה? פעמים רבות על טווח זמן קשרים עשויים להפוך מנוכרים. אדישות, היא דבר שכולנו נשמח להימנע ממנו, לכן עלינו לשמור על האש החמה שבנינו לבין השותף. באמצעות הכנסה שיגרת תקשורת הכוללת מפגשים אחד על אחד על גבי היום נוכל לבסס סביבה נוחה להידברות והקשבה. יצירת סביבה בטוחה מתבצעת כאשר כל התנאים הבאים מתקיימים: יצירת קשר עיין, פנאי מחשבתי ורצון, הרבה רצון משותף. ללא התקיימות של אחד מהתנאים הללו אנחנו עשויים להרגיש מרוחקים וחסרי רצון לשתף ולהיחשף, לעיתים לא דיי בכך שניצור קשר עיין, לרוב נזדקק גם למגע פיזי הכולל חיבוק כדי לפתוח את שעל ליבנו. בכדי להימנע ממקרים של שינה לצד אדם זר עלינו לדעת גם כיצד לנהל שיחה. אופי השיחה הוא הקריטי ביותר, הוא החוט המקשר בין שני השותפים במערכת היחסים. קביעת הטון האנרגטי במערכת היחסים מתבצעת באמצעות מלל ותשדורות בלתי מילוליות, פיזיות, על כן חשוב שנראה נכונות לשיחה על ידי תנועות גוף חמות ופתוחות ושפה אוהבת. פגישה קבועה לארוחת בוקר וישיבה משותפת בערב יכולים לחולל הבדל ענק במערכות יחסים על ידי יצירת סביבה חמה להידברות פתוחה.

ניהול תכנית חיים משותפת

הנושא של התנהלות כספית יכול להרים או לשבור יחסים, במיוחד אם הבעיות נובעות מפזיזות וקלות על האשראי. בכל מערכת יחסים עלינו להביא לתיאום ציפיות משותף באופן בו נבחר להתנהל עם כספנו. אין באפשרותנו להראות חוסר התחשבות שכן כעת אנחנו פועלים כזוג. התנהגות יחידנית תיצור פער קשה לגישור בתוך מערכת היחסים, כדי למנוע זאת, עלינו לאמץ גישה אחראית הכוללת תכנון עתידי וזוגי. תכנון כספי יביא לרגיעה והתחשבות כוללת בצרכי האדם האחר.

פיתוח תחומי עניין מחוץ למערכת היחסים

היזהרו, זוגות רבים נופלים אל תוך מלכודת ה"שגרה" ושוכחים לפתח חיים עצמאים במהלך שהות במערכת יחסים. זהו חומר הנפץ הדליק ביותר אשר עלול להביא למוות של יחסים רומנטיים בטרם עת. בקצה השני של הספקטרום התנהגותי, שהייה מרובה עשויה להיות דבר מרחיק יותר מאשר מלכד. כיצד תוכלו להביא עניין לתוך מערכת היחסים שלכם אם כל היום אתם מבלים יחדיו? אז נכון שאתם רואים את העולם דרך עיניים שונות, אז נכון שאתם רוצים לשתף את בן/בת הזוג בכל חוויה ראשונית שאתם חווים, אבל כל אחד מאיתנו זקוק לזמן לבד, בו נוכל ליצור חוויות אינדיבידואליות. פתוח תחביב או פגישה עם חברים ישנים יכולה להיות בדיוק מה שהקשר שלכם צריך – מרחק. כמו לאוורר חלון בחדר רטוב, כדי למנוע הצטברות עובש. כך נוכל לשמור על תחושה של ערך עצמי וזהות ייחודית משלנו, עם זאת, זה ימנע מאיתנו להיות לסמוך יותר מדי על השותף שלנו כדי למלא את הצרכים הרגשיים שלנו.

ניהול נכון של רגשות

פעמים רבות אנחנו בטוחים כי בני הזוג שלנו אחראים על סיפוק הצרכים הרגשיים שלנו. לכולנו יש תקופות שבהן אנחנו מרגישים עצובים, לא ראויים או מדוכאים, דבר שיביא להשפעה שלילית על השקפות והתנהגותנו. על פרק זמן ממושך רגשות אלו עלולים להמיט הרס בתוך מערכת יחסים בשל ניהול שגוי של רגשותינו, אם זה בשל חוסר ביטחון או חוסר ערך עצמי. באמצעות הקשבה פנימית נוכל לזהות את הסיבות האמיתיות מדוע אנחנו בוחרים להגיד או לבצע דברים מסוימים, כך נוכל לזהות את הדפוס החוזר של רגשותינו המתבטא בהתנהגותנו.

קריאת השדה הזוגי

לפני כן, הזכרנו כי חסך מתמשך של חיבה יכול לעכב את מערכת היחסים. אותו עיקרון חל גם במקרים שבהם אחד מבני הזוג לא דואג לשים לב לצד השני, או לא מצליח להביע את עצמו באמצעות כוונות, מילים או פעולות. האובססיה לשימוש בטכנולוגיה הפכה את הסוגיה למרכזית יותר בעידן המודרני, כמו לדוגמה בני זוג המבלים הרבה מזמנם שקועים מדיה חברתית במקום לשוחח אחד עם השני. למרבה המזל, הכרת בבעיה זו היא הצעד העיקרי לקראת פתרון. מכאן, תוכלו לעשות מאמץ כדי לבלות יחד ללא הטכנולוגיה או הסחות דעת, על ידי התחייבות באופן מלא לניהול שיחה. טכנולוגיה צריכה להדחק הצידה בזמן ארוחה, בכדי לספק הזדמנות מצוינת לדבר ולהתחבר אחד עם השני. עם זאת, ניתן להקביל את קריאת השדה הזוגי לפעולות כמו "גלישה על גלים", בכדי למצוא את הגל הנכון עלינו לזהות את הזמן המדויק לעלות עליו. על ידי בדיקה תמידית של סביבת מערכת היחסים, התבוננות והקשבה לצורכי השותף שלנו נהיה מסוגלים לשמר את הגל, התדר שמחזיק את השדה הזוגי פועם. לפעמים די בכך שניקח את כוס הקפה בחזרה לכיור בכדי לחולל שינוי בשדה הזוגי, זוהי לא הפעולה, אלא עם המחשבה על הנוחות של השותף שלנו.

הפוסט איך לשמר מערכת יחסים: 6 התנהגויות הרסניות שיכולות להרוס את היחסים שלכם הופיע ראשון בLifehacks


Viewing all articles
Browse latest Browse all 874