Quantcast
Channel: Lifehacks
Viewing all articles
Browse latest Browse all 874

10 דרכים יעילות כדי ללמוד מהר ולזכור יותר

$
0
0

10 דרכים יעילות כדי ללמוד מהר ולזכור יותר

המהירות של רכישת ידע חדש היא חשובה כמעט כמו נפחו של המידע. מי לא היה רוצה לזכור טונות של מידע במהירות האפשרית? אם אתם רוצים להתחיל ללמוד מהר יותר ולזכור הרבה יותר תצטרכו לאמץ אחת מהדרכים היעילות שנמצאות במאמר הנ"ל. המאמר הבא יעזור לכם לממש את מלוא הפוטנציאל הלימודי שלכם, לפניכם 10 דרכים יעילות כדי ללמוד מהר ולזכור יותר מידע, תיהנו.

נתחו את סגנון הלמידה שלכם

לפני שתוכלו להתחיל להתנסות בשיטות לימוד שונות, עליכם להבין לאיזה סוג למידה אתם משתייכים, מה עובד הכי טוב בעבורכם? האם קל לכם לזכור יותר דרך שמיעה של מידע? אולי דווקא דרך לימוד של מישהו אחר? האם קריאה בקול רם יכולה לעזור לכם לזכור בקלות רבה יותר? אולי כתיבת המידע או העתקה על דף? נסו את כל האפשרויות בכדי להבין מה עובד הכי טוב בעבורכם. אולי אפילו תעדיפו לצפות בסרטונים, כדי להיזכר בתמונות חזותיות. כל מה שיכול לעזור לכם הוא כלי מבורך, רק חשוב לדעת מה הכלי הטוב ביותר. אנחנו ממליצים, אם תרצו להתחיל ללמוד בצורה יעילה יותר, נסו להקליט את ההרצאות או אתכם מקריאים חומר, הקשבה לחומר לעיתים יכולה להיות יותר יעילה כדי למקד את הקשב שלכם במקום לקרוא ספרי לימוד. אם אתם לומדים חזותיים, כנראה שהדרך הטובה ביותר ללמידה בעבורכם היא דרך תמונות, גרפים, תרשימים, כרטיסיות ורשימות, כל סוג של תוכן חזותי יכול לעורר את הזיכרון שלכם. אם סגנון הלמידה שלכם הוא לא בהכרח קולי או חזותי, כנראה שהוא יהיה פיזי, זה קורה כשיש לכם יותר מידי אנרגיה ובמקום להקשיב אתכם מוציאים את עצמכם מריכוז בערת טיפוף על השולחן או כל פעולה אחרת. הליכה או ריצה לפני הלמידה עשויה להרגיע את מערכת העצבים שלכם ולהפוך אתכם ליותר רגועים ופתוחים ללמידה. נסו אפילו להאזין להרצאות במהלך הפעילות הגופנית והמשיכו את הלמידה בבית בעזרת ספר לימוד.

השתמשו בטכנולוגיה

לטכנולוגיה יש את הכוח להפוך את כל תהליך הלמידה לקל יותר. בעולם הטכנולוגי תוכלו למצוא אין ספור פתרונות יצירתיים כמו אתרים, כלים מקוונים ואפליקציות בסמארטפון או במחשב שיעזרו לכם להגביר את היעילות של כישורים שונים כמו תכנון נכון של זמן, שיפור הכתיבה, ניהול נכון של זמן, סיעור מוחין וכדומה. אחת הדרכים הנהדרות ביותר לשפר את הפרודוקטיביות שלכם ואת מהירות שליפת המידע במוח היא – שימוש בכרטיסיות מידע. תוכלו להכין כרטיסיות ידנית או להשתמש בממשק החינמי של אתר האינטרנט – .StudyBlue ב- StudyBlue ניתן ליצור כרטיסיות מידע בכל תחומי הלימוד. השתמשו באפשרות לרשום היערות בעזרת Google keep, וכן גם השתמשו בטיימר כדי לדעת לאמוד נכון את הזמן. עוד כלי נוסף ונהדר שיעזור לכם קצת עם Youtube  שמציע לנו אין ספור סרטוני מידע נהדרים בחינם, שתמיד יכולים לעזור ולחדד את החומר.

הכינו את המוח לקלוט מידע חדש

למידה יעילה היא הרגל שניתן לפיתוח, המוח שלנו זקוק להכשרה מתמדת בכדי לשפר את המיקוד ולהשלים משימות מורכבות ללא הפסקה. אחת הדרכים להשיג מטרה זו היא ליצור מרחב למידה פרטי בבית. יש אנשים שיעדיפו לצאת אל מקום נטרלי ולמצוא בו סביבת למידה נקייה מהסחות מוכרות. כל עוד מצאתם מקום שתוכלו להתרכז בו בשקט, הקפידו לבקר בו בשעה קבועה. הקדישו זמן מסוים בכל יום ללמידה, כך המוח שלכם יהיה מוכן ומתורגל יותר לקראת המידע החדש שהוא עשוי לרכוש. עם הזמן, כמו כל תרגול אחר, תוכלו לראות את התוצאה הנפלאה, אופן הלימוד וקצב הלימוד ישתפרו בהדרגה.

שלבו פעילות גופנית

כולנו כבר יודעים שפעילות גופנית טובה לגוף שלנו, אך האם ידעתם כי פעילות גופנית מטיבה גם עם המוח? תרגילי מתיחות כמו יוגה או פילאטיס על בסיס קבוע יכולים לעזור לכם ללמוד הרבה יותר מהר. אם אתם לא פעילים בכל שעות היום, כנראה שהגוף שלכם יהיה תשוש למרות החוסר בפעילות. כדי להזרים קצת דם למוח ולשאר חלקי הגוף הקפידו לבצע פעילות ספורטיבית כלשהי למשך חצי שעה, התוצאה תהיה נהדרת בעבור השרירים שלכם ובעיקר בעבור המיקוד שלכם.

מצאו מקום ואווירה מתאימים ללמידה

אם השותפים שלכם כל הזמן מזמינים אתכם לבירה, כנראה שתמצאו את עצמכם מוותרים על למידה באותו הערב. לא משתנה כמה חזק תנסו, שום דבר לא באמת יצליח להשאיר אתכם מרוכזים. סטודנטים הרוצים ללמוד במהירות זקוקים לסביבה ללא הפרעות, סביבה שתשאיר את המוח פנוי להתעסקות אך ורק בלמידה. הסחות דעת מסוג חברים או משפחה עשויים להכניס עניין צידי וחברתי אשר יסיח את עניינו מהמטרה העיקרית.

רשמו הרבה הערות

רק מעטים מסוגלים לזכור מידע כפי שהם קראו אותו. אם אתם לא שייכים לקטגוריה הזו של לומדים טבעיים, אז אתם בהחלט צריכים להתחיל לרשום הערות. שיטת הלימוד הפשוטה הזו, תעניק לכם את האפשרות לחשוב על מהותו של החומר הנלמד ולא רק לדקלם אותו בעל פה. הערות יאפשרו לכם לקבל "מסגרת תוכן" או סיכום קצר אשר יעזור לכם לבדוק את החומר שלמדתם, מתוך כך תוכלו להוציא שאלות מנחות ומחדדות. השתמשו במרקר לשם הדגשה של המידע החשוב ביותר, סכמו את הערות בצד הדף.

צרו תרשימי מידע

סכמות ותרשימי מידע הם בין הכלים הטובים ביותר שיעזרו לכם לזרז את תהליך הלמידה. למוח שלנו קל יותר לעבד מידע כאשר אנחנו יוצרים בעבורו מפה חזותית של החומר הנלמד. צרו בעבורכם תרשים מידע של החומר על פי קבוצות זמן, סדר הפרקים או כל מאפיין אחר שיגרום לכם לזכור איזה מידע מתקשר למידע אחר. תמיד תוכלו לקחת פלקט גדול או גיליון נייר ולארגן את כל העובדות וההסברים מסביב. השתמשו בתמונות, כרטיסיות ומדבקות צבעוניות, כל דבר שתוכלו לחשוב עליו כדי להבליט את התוכן. קבצו יחד פריטי מידע דומים חברו את אזורי המידע בחיצים. היו בטוחים שאחרי שתעשו זאת, לא תשכחו כל כך מהר את החומר הנלמד.

השתמשו בשיטות שינון שונות

שינון בשיטת ה"תוכי" לעיתים קרובות לא אפקטיבית במיוחד בתהליך הלימוד. חלק מהתלמידים עשויים לשנן משפטים שלמים, סעיפים ופסקאות שלמות ללא אחיזה במהותם. דבר שבדרך כלל מביא אותם "להקאת" התוכן במבחן ולאחר מכן לשכחה מהירה. עם זאת, שינון יכול להיות גם דבר שימושי למדיי כאשר אתם נדרשים ללמוד הגדרות וסיווגים ממש מהר. אם אתם רוצים למלא את המוח שלכם במידע, השתמשו בטכניקה זו נכונה והקפידו לשנן את המונחים הנלמדים מבלי לשכוח להבין גם את מהותם.

מצאו את ההקשרים הנכונים

שינון עובד אך ורק בזמנים קצרים של דחיפות. אם אתם רוצים ללמוד באופן היעיל ביותר, תצרכו לקשר את המידע. נסו לחקור את המידע ולא רק לקרוא אותו, כך תוכלו לגלות גם את ההנאה שבלמידה. קחו איתכם את המידע לכל מקום, על ידי ספר או בראש, נסו להבין כיצד הדברים נעשו, שאלו אנשים אודות המידע ולמדו דרך חווית המציאות שלכם. עם הזמן, תראו שעל ידי "לישת המידע" ומציאת ההקשרים הנכונים אתם עשויים לזכור טוב יותר וללמוד הרבה יותר מהר.

למדו בכל יום

זה ייקח קצת זמן עד שתתרגלו לשגרת לימודים קבועה, אבל כמו כל הרגל, גם זה יתפוס בסוף. כאשר אתם לומדים בתדירות גבוהה יותר, ככל הנראה שיידרש מכם פחות זמן כדי לזכור את המידע שאתם לומדים. אם אתם מתחילים ללמוד בהקדם האפשרי ולוו דווקא בדקה ה-90 לפני הבחינה, תוכלו לקבל הזדמנויות רבות יותר "להתמודד" עם המידע. שגרת למידה קבועה תעניק לכם אפשרות לבחון את אופי הלמידה מכמה זוויות שונות, ללמוד אודות תהליך הלמידה והחומר הנלמד ובעיקר להנחיל הרגלים חדשים. עם הזמן, תדרשו ככל הנראה לקחת פחות ופחות זמן ללמידה, מתוך הידע שצברתם אודות אופי הלמידה שלכם.

הפוסט 10 דרכים יעילות כדי ללמוד מהר ולזכור יותר הופיע ראשון בLifehacks


Viewing all articles
Browse latest Browse all 874