שיפור כוח המוח: איך לזכור כל דבר שאתם לומדים בעזרת 8 טכניקות
מאז ומתמיד, בני האדם, מנסים להבין מה הוא זיכרון, איך הוא עובד ולמה הוא עשוי להשתבש. זיכרון, הוא חלק חשוב בקיום שלנו, חלק ממה שהופך אותנו לאנושיים ובעלי מימד זמן משוער. אפשר להגיד שזיכרון הוא אחת היכולות החמקמקות והלא ברורות ביותר שקיימות, אפשר לדמות את הזיכרון למעיין חדר ארונות גדול, המכיל ספריית תיקיות שמוגדרת לפי סכמות. היכולת האמיתית היא האפשרות לשלוף את המידע הנכון, בזמן הנכון. איך עושים את זה? כמו מיומנויות אחרות שניתן לפתח, גם הזיכרון בר אימון. לפניכם 8 דברים שיגרמו לכם לזכור יותר ובייחוד לזכור יותר כל דבר שתלמדו. תיהנו.
הכינו סיכום של כל פסקה שאתם קוראים
לאחר שסיימתם לקרוא את סעיף, נסו לכתוב סיכום קטן של הסעיף בשולי הדף. נסו לעבד את הסעיף, לתרגם אותו למילים שלכם בכדי להבין אותו בצורה הטובה ביותר בתוך הראש שלכם. ניסוח במילים המוכרות יכול לגרום לנו לזכור בקלות רבה יותר את התוכן ובדעת כיצד לנסח אותו בבוא הזמן בצורה נכונה והגיונית.
תכנון נכון של תהליך הלמידה
תכנון לא נכון של תהליך הלמידה יכול ליצור לחץ. כאשר אנחנו לוקחים על עצמנו אחריות רבה, בה אנחנו מצפים להספיק ללמוד חומר רב בזמן קצר זה מאוד לא סביר שבאמת נצליח. הלחץ יגרום לכם להיאבק ברצון להישאר ממוקדים. הגדרת מטרות ריאליות לתהליך הלמידה יכולות להיות הדבר הנכון ביותר לעשות כדי ללמוד. הזיכרון שלנו דורש תרגול ולפעמים עם כמה שנרצה, לעבור על החומר פעם אחת לא יהיה דבר מספיק. קבעו שגרה קבועה בה אתם לומדים במשך פרק זמן ממושך את אותו החומר וחוזרים עליו בדקדוק במשך השבוע שלפני הגשת העבודה או המבחן. עם מספיק זמן מראש שמוגדר ללמידה, לא תצטרכו לשנן כמויות גדולות של חומר רגע לפני המבחן.
הסירו את כל הסחות הדעת
העולם שאנו חיים בו מלא בהסחות דעת, מתקשורת החברתית, לטלפון שלכם ועד למשרד הפתוח. הדרך הכי מוצלחת ללמוד משהו היא רק אם אתם מצליחים להעלים את כל הסחות הדעת. זה לפעמים אומר להכניס את הטלפון למצב שקט, לכבות את המחשב או את האינטרנט ולשבת לבד בחדר. זה לא תמיד מספיק להגיד כן ללמידה, לפעמים גם דרושים כמה מאמצים להצלחתה. התחילו בהסרת כל הסחות הדעת, אם זה החברים, ההורים, המחויבויות, העבודה או התשלומים, מצאו דרך בה מוחכם אך ורק בקליטת מידע אשר רלוונטי עבורו. יש שיקראו לזה "דיאטת מידע", זוהי למעשה תקופת זמן מוגרת בה הם לא צורכים כל מידע שאינו מקדם את תהליך הלמידה, לא חדשות ולא מוסיקה, לא התראות בפייסבוק ולא גלישה באתרי מידע. מוזמנים לנסות.
כתיבת המידע
אנשים רבים מעידים על כך שכתיבה של החומר עוזרת להם לזכור אותו בקלות רבה יותר. זה אולי נשמע מוגזם, אבל כתיבה של החומר יותר מפעם אחת עשויה לגרום לכם לזכור את כולו. השינון שאנחנו מבצעים מגיע מתוך התמונה החזותית שאנחנו קולטים בשילוב עם הקריאה הפנימית של התוכן ופעולת הכתיבה. כל אלו משרישים את המלל עמוק בתוך המוח, זה לא רק עוזר להבין את מה שאנחנו כבר יודעים אלא גם לשים לב ולהתמקד בעובדות ובנקודות שאנחנו פחות זוכרים.
שימוש בעזרים חזותיים
אנשים רבים אינם מודעים לקשר בין חזות לזיכרון, אבל הרבה יותר סביר שתזכרו משהו אם תקשרו אותו לתמונה מוכרת. קחו לדוגמה, 10 מספרים חדשים שהוספתם לטלפון, כנראה שללא היכרות תזכרו אולי שני מספרים במקרה הטוב, אך אם הייתם פוגשים אותם לדוגמה פנים אל פנים במסיבה, הסיכוי לזכור מי הוא כל אחד היה גבוה הרבה יותר. שימוש בצליל או קול, תמונה או דמיון יכול להקל עלינו בתהליך הלמידה, פעמים רבות אנשים בוחרים להקליט את עצמם בעודם קוראים את המידע שברצונם לשנן, כיוון וקל להם הרבה יותר ללמוד דרך הקשבה. השתמשו בעזרים חיצוניים, חפשו קיצורים למונחים מורכבים, השתמשו ברשתי תיבות או במילות קרובות למילים מסובכות, כל מידע ישן יכול להיות דבר שעשוי לעזור לכם לשלוף בקלות רבה יותר את החומר החדש מהמוח.
למדו על דברים מהנים
זה הרבה יותר קל לנו להיזכר בדברים שאנחנו נהנים ולא דברים ששנאנו. לדוגמה, סביר מאוד שאתם עדיין יודעים את כל המילים לשיר קצבי שלא שמעתם במשך שנים. אם אתם לומדים על משהו שנראה לכם הכי משעמם בעולם, זה יהיה קשה מאוד עבורכם להתעניין בו באמת, אך סביר להניח שאתם באמת לגרום לעצמכם להתעניין בו על ידי שאלות היגיון שיסבירו לכם מדוע אתם לומדים כעת. שאלו את עצמכם את השאלות הבאות: למה זה משעמם אותי? בעבור מה לומד עכשיו? איך אני יכול להפוך את הלמידה שלי למעניינת? האם הלימוד הזה מועיל לי? כיצד אני יכול להשתמש במידע הזה כדי לשפר את חיי?
וודאו שאתה ישנים שינה טובה
הידעתם כי השינה משפיעה באופן ישיר על איכות הזיכרון? כמות ואיכות השינה הם אחד הגורמים לבעיות זיכרון. אנשים עם נדודי שינה נוטים להיתקל בקשיים מרובים בעת תהליך הלמידה. שינה מספקת של בין 8 ל-10 שעות יכולה להיות הדבר הכי נכון שצריך לעשות לפני שפותחים את הספרים. במקום להיות ערים כל הלילה כדי ללמוד, וודאו כי אתם ישנים מספיק שעות בלילה. שאתם אוכלים טוב, לפני השינה ולפני פרק הלמידה, ככל שתהיו יותר רעננים, כך הלמידה שלכם תהפוך להיות יותר ממוקדת ויעילה.
קשרו חומר חדש לחומר ישן
אנחנו חיים בעולם מהיר, בו פיסות המידע מסתובבות כל הזמן סביבנו, קישור של אותם פיסות מידע למאפיינים מוכרים יכול לעשות לכם חיים קצת יותר קלים. קשרו חומר חדש לחומר ישן, המשיכות את סכמות הזיכרון הקיימות, נסו לקשר דברים חדשים שאתם לומדים לדברים ישנים שאתם כבר יודעים. זה יעשה את זה קל יותר לזכור את המידע.
הפוסט שיפור כוח המוח: איך לזכור כל דבר שאתם לומדים בעזרת 8 טכניקות הופיע ראשון בLifehacks